Світ

У Туреччині незадоволені наміром США визнати «Братів-мусульман» терористами

США и ТурцияУ Туреччині незадоволені наміром США визнати «Братів-мусульман» терористичною організацією.

Представник правлячої партії Справедливості і розвитку Омер Челік зазначив, що подібне рішення стане джерелом проблем як для США, так і для Близького Сходу. «Якщо ви визнаєте таку організацію, як« Брати-мусульмани », яка дотримується законів і тримається подалі від насилля, терористами, тоді ви звільните місце для« Ісламської держави ». Звичайно, це буде проблемою для США і Близького Сходу », — зазначив він, передає Hurriet.

Раніше Білий дім заявив, що адміністрація США розглядає питання про визнання «Братів-мусульман» іноземної терористичною організацією. «Президент проконсультувався з командою з національної безпеки і лідерами в регіоні, які поділяють його заклопотаність», — заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

«Брати-мусульмани», в рядах яких близько 1 млн осіб, прийшли до влади в 2012 році, через рік після повалення Хосні Мубарака .. Однак зараз ця організація в Єгипті заборонена, тисячі її прихильників і велика частина керівництва опинилися у в’язниці.

Уряд Єгипту звинуватило організацію в скоєнні теракту в 2013 році в поліцейській дільниці, в результаті якого загинули 16 осіб.

Деякі консервативні і антимусульманські активісти роками стверджували, що Братство, яке було засноване в Єгипті в 1928 році і прагнуло встановити всесвітній ісламський халіфат мирним шляхом, стало живильним середовищем для терористів.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net