Світ

У Вірменії розробили «морське законодавство»

Кораблі під прапором Вірменії зможуть безперешкодно плавати по морських просторах різних країн світу. Однак на це потрібен спеціальний дозвіл, зокрема, прийняття вірменським парламентом «морського законодавства».

Ініціатор «морського законодавства» — заступник голови Постійної комісії Національних Зборів Вірменії з регіональних питань і питань євразійської інтеграції Армен Памбухчян.

Вірменія свого часу приєдналася до Конвенції ООН з морського права, згідно з якою країна, яка не має виходу до моря, має право використовувати територію третіх країн і власні суду. Вони будуть зареєстровані в Вірменії, відповідно будуть плавати під вірменським прапором.

У бесіді з кореспондентом Sputnik Вірменія Армен Памбухчян повідомив, що завершив процес розробки «морського законодавства».

«У законопроекті прописано, якими правами наділена країна в морській сфері, прописаний метод реєстрації кораблів, способи відмови від реєстрації, відносини« прапор-держава », все, що стосується морського транспорту, в тому числі і річок, океану», — сказав Памбухчян.

Все це відображено в 200 сторінках «морського законодавства». Він підкреслив, що фундаментальний документ складений, і тепер повинні послідувати науково-експертна оцінка і порівняння змісту до законодавства Вірменії.

«Це має для Вірменії не тільки економічне, але і стратегічне значення. Корабель з вірменським прапором безперешкодно зможе плавати по водних територій різних країн світу », — сказав Памбухчян.

Наступний етап — прийняття законодавства, вирішення технічних питань, в тому числі і з реєстрацією флоту і порту. Скільки часу піде на це, поки не відомо.