Економіка

Україна готова транспортувати газ з Європи в Молдову

Нафтогаз веде переговори з молдовською стороною — таким чином Молдова зможе захиститися від «політично мотивованої поведінки Газпрому».

Україна домовляється з Молдовою про транспортування туди газу з Європи. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв у п’ятницю, 26 липня.

Коболєв зазначив, що імпорт з Європи для Молдови — це вигідні ціни і вільний вибір постачальника.

«Використання українських сховищ ґарантує енергетичну безпеку нашого сусіда, захистить його від непередбачуваної і політично мотивованої поведінки «Газпрому». Для України — це також цікава перспектива. Співпраця з Молдовою дозволить додатково завантажити наші сховища і потужності газотранспортної системи», — додав він.

Він також підкреслив, що основне завдання, яке зараз необхідно вирішити, — це підписати угоди між операторами ГТС обох країн про взаємодію у всіх точках підключення відповідно до європейських правил.

«Йдеться про співпрацю, від якої в рівній мірі виграють обидві сторони — значить, є високі шанси досягти згоди з усіх питань вже в найближчій перспективі», — написав глава правління НАК.

Нагадаємо, що раніше в Нафтогазі заявили, що зміни у відносинах із Газпромом з початку газових спорів досягли 56,7 мільярда доларів.

Також повідомлялося, що після розміщення євробондів на мільярд доларів Нафтогаз виплатив до бюджету 8,2 мільярда гривень дивідендів.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net