Економіка

В Україні подешевшали ціни на паливо

Слідом за найбільшими мережами цінники почали масово опускати і інші заправники.

В Україні почався масовий паливний цінопад. Після вчорашнього зниження вартості дизеля і бензину в мережах ОККО і WOG, переглядати цінники кинулися й інші заправники. Втім, і самі першопрохідці порадували автолюбителів — опустили вартість всіх видів палива ще на 50 коп/л. Такі дані наводить Консалтингова група «А-95», інформує Ukr.Media.

Наприклад, в мережі БРСМ літр «п’ятого» бензину подешевшав на 70 коп. до 26,82 грн./л. А дизель втратив 28 коп./л (24,98 грн./л). На ті ж 70 копійок впала вартість усіх видів пального на UPG.

На 60 коп. подешевшали бензини на заправках КЛО, а дизель там же втратив у ціні 40 коп. А на заправках Glusco паливо опустили на 50 коп./л. нижче вчорашнього прайса.

Що до ОККО і WOG, то вони сьогодні опустили цінники на ті ж 50 коп. Правда, якщо перша мережа працювала над вартістю бензинів, то друга зосередилася виключно на дизелі. В результаті, вартість палива в обох мережах зрівнялася: «п’ятий» відпускають по 30,99 грн./л., а дизель — за 29,99 грн./л.

Переглядали роздрібні ціни й інші заправники. При цьому середня вартість А-95 в Україні впала у порівнянні з вчорашніми показниками на 11 коп. до 29,92 грн./л. А дизель подешевшав на 12 коп. до 29,38 грн./л.

Представник Президента в Кабміні Андрій Герус поспішив записати цінопад до переліку успіхів ЗеКоманди. Він ще два дні тому порекомендував заправникам переглянути підходи до ціноутворення і знизити маржу. При цьому чиновник вказував на 18-відсоткове зниження вартості палива в опті. В результаті чого, за його розрахунками, маржа мережевих станцій зросла з класичних 5 грн./л до 7,5 грн./л.

Якщо вірити підрахункам Геруса, ціни на українських заправках найближчим часом можуть втратити ще близько 1-1,5 грн./л.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net