Економіка

В українські сховища закачали вже 17,79 мільярда кубометрів газу

Для опалювального сезону потрібно ще 2.2 млрд.

В підземні сховища України закачали вже 17,79 мільярда кубометрів газу, необхідного для використання на час опалювального сезону. Про це повідомляє Укртрансгаз, державна компанія, яка займається газотранспортною системою України, інформує Ukr.Media.

Для безпроблемного проходження наступного опалювального сезону обсяги запасів газу повинні становити 20 мільярдів кубометрів газу.

За словами відомства, з початку серпня 2019 року в підземні зберігання закачали майже 2 мільярди кубометрів газу. Зараз сховища заповнені на 57%.

Станом на 25 серпня запаси газу в ПСГ (підземне зберігання газу) на 26% більші, ніж в аналогічний період минулого року (14,1 мільярда кубометрів).

Довідка

Компанія «Укртрансгаз» була створена на базі газотранспортних підприємств та структурних підрозділів акціонерного товариства «Укргазпром» відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 липня 1998 року «Про розмежування функцій з видобування, транспортування, зберігання і реалізації природного газу». Експлуатує 12 підземних сховищ газу загальною активною ємністю близько 31 мільярда кубометрів. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України та транзиту газу через її територію. Засновником компанії є Національна акціонерна компанія Нафтогаз України.

Також відомо, що в «Нафтогазі» вже презентували нову послугу — «Газовий запас». Вона передбачає можливість усім громадянам України купити газ дешевше, за річним цінами та користуватися купленими запасом в опалювальний період.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net