Світ

Влада Шрі-Ланки виявили тренувальну базу терористів

Шри-ЛанкаСпівробітники поліції Шрі-Ланки виявили тренувальну базу терористів угрупування «Джамаат ат-Таухида аль-Ватания» в центральній частині країни, передає ТАСС з посиланням на портал Adaderana.

За його даними, база перебувала в двоповерховій будівлі в місті Нувара-Елія. На ній проходили навчання, щонайменше, 38 осіб, включаючи безпосереднього організатора серії вибухів в Коломбо. Власник будівлі затриманий поліцією, на місці тривають слідчі заходи.

21 квітня, в день святкування Пасхи католиками і протестантами, на Шрі-Ланці сталася найбільша в історії країни серія терактів. В цілому в містах Коломбо, Негомбо і Баттікалоа прогриміло вісім вибухів, в тому числі в католицьких церквах під час великодніх служб і в готелях. Повідомлялося про 359 жертв, проте пізніше з’ясувалося, що ці дані були помилково завищені. За останніми відомостями, в результаті терактів загинули близько 250 осіб.

За терактами, як вважає влада, стоїть місцеве угруповання «Джамаат ат-Таухід аль-Ватанія», яка може мати зв’язки із зарубіжними ісламістськими організаціями. До теперішнього моменту влада затримала вже понад 100 осіб, імовірно, причетних до терактів.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net