Світ

Засуха в Намібії змусила продати 1000 диких тварин

Влада Намібії оголосила про національну катастрофу через посуху, яка торкнулася вже понад півмільйона осіб. Метеорологічні служби фіксують, що деякі частини країни зіткнулися з найсильнішою засухою за останні 90 років.

Минулого року 63,7 тис. тварин загинули через погіршення умов випасання, зумовлене посушливою погодою. Цього року уряд оголосив про продаж близько 1000 диких тварин. Серед них — 600 буйволів, 150 антилоп-стрибунів, 65 ориксів, 60 жирафів, 35 канн, 28 слонів, 20 імпал і 16 куду з національних парків. Зібрані на аукціоні $1,1 млн. підуть на збереження дикої природи й управління парками, пише platfor.ma.

«Беручи до уваги те, що цей рік є посушливим, Міністерство охорони навколишнього середовища хотіло б продати кілька тварин різних видів з природоохоронних територій, щоб забезпечити випасання худоби та зібрати необхідне фінансування для парків і природокористування», — повідомив прес-секретар Міністерства охорони навколишнього середовища Ромео Муюнда

Через катастрофічну посуху, влада Намібії планує продати із заповідників щонайменше 1000 диких тварин, в тому числі слонів та жирафів. Це допоможе зменшити втрати життів та зібрати $1.1 млн на утримання дикої природи.Влада Намібії оголосила про національну катастрофу через посуху, яка торкнулася вже понад півмільйона осіб. Метеорологічні служби фіксують, що деякі частини країни зіткнулися з найсильнішою засухою за останні 90 років.

Минулого року 63,7 тис. тварин загинули через погіршення умов випасання, зумовлене посушливою погодою. Цього року уряд оголосив про продаж близько 1000 диких тварин. Серед них — 600 буйволів, 150 антилоп-стрибунів, 65 ориксів, 60 жирафів, 35 канн, 28 слонів, 20 імпал і 16 куду з національних парків. Зібрані на аукціоні $1,1 млн. підуть на збереження дикої природи й управління парками.

«Беручи до уваги те, що цей рік є посушливим, Міністерство охорони навколишнього середовища хотіло б продати кілька тварин різних видів з природоохоронних територій, щоб забезпечити випасання худоби та зібрати необхідне фінансування для парків і природокористування», — повідомив прес-секретар Міністерства охорони навколишнього середовища Ромео Муюнда.