Економіка

Зеленський пропонує Норвегії разом добувати газ

Володимир Зеленський і Ерна Солберг обговорили необхідність збереження високого рівня взаємодії між державами, а також залучення інвестицій з Норвегії в проекти з відновлення Донбасу.

На полях Генеральної асамблеї ООН президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Норвегії Ерною Солберг. Про це повідомляє прес-служба президента.

Учасники зустрічі наголосили на важливості збереження високого рівня взаємодії між двома країнами. Зеленський подякував Норвегії за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Сторони домовилися працювати над залученням норвезьких інвесторів до інфраструктурних і гуманітарних проектів з відновлення Донбасу.

Солберг зазначила, що норвезький бізнес виявляє значний інтерес до України на тлі повідомлень про підвищення прозорості роботи і антикорупційних ініціатив.

«Ми реформуємо наші правоохоронні органи, матимемо приватизацію, проведемо реформи, які допоможуть подолати корупцію», — запевнив Володимир Зеленський.

Зеленський також наголосив на важливості підтримки в енергетичній сфері.

«Ми були б раді запросити вас до видобутку газу. У нас є родовища, але потрібних технологій не вистачає. Це не просто бізнес-інтерес, це — геополітичне питання», — підкреслив Зеленський.

Додатково сторони обговорили розвиток альтернативної енергетики.

Володимир Зеленський повідомив прем’єр-міністру Норвегії про ситуацію на Донбасі. Наприкінці зустрічі Солберг подарувала Зеленському футбольний м’яч, на якому зображено Цілі сталого розвитку.

Нагадаємо, що раніше Зеленський провів переговори з президентом Румунії. Лідери двох країн домовилися активізувати співпрацю та обмінятися візитами найближчим часом.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net