Світ

Американські військові знайшли на Алясці тіла загиблих в авіакатастрофі 1952 року

Пошуки останків та уламків літаків почалися тільки в 2012 році після того, як військово-навчальна місія виявила на льодовику жовтий рятувальний пліт.

Американські військові виявили нові фрагменти останків жертв авіакатастрофи, яка сталася в 1952 році на Алясці, пише AP.

У рамках розкопок також були виявлені речі пасажирів: фігурка Будди, льотний костюм, кілька трьохцентових поштових марок, а також зім’ятий графік мес у церкві Святого Патрика у Вашингтоні.

Військовий літак C-124 Globemaster, що летів зі штату Вашингтон на Аляску, врізався у гору Геннетт недалеко від міста Анкоріджа 22 листопада. Загинув 41 пасажир та 11 членів екіпажу.

Відразу після авіакатастрофи витягти останки загиблих не вдалося, пізніше літак сповз до підніжжя гори, де в результаті вріс у льодовик Колоні.

Пошуки останків і уламків літаків почалися тільки в 2012 році після того, як військово-навчальна місія виявила на льодовику жовтий рятувальний пліт. До теперішнього часу вдалося ідентифікувати останки 43 загиблих.

Раніше повідомлялося, що американець Деніел Шедд відправив своїй матері селфі, а через кілька хвилин розбився в авіакатастрофі.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net