Аналітика

Азербайджан позбавився основних інструментів пропаганди

Проваленим бліцкригом в квітні 2016 року Азербайджан зруйнував ряд власних міфів.

Перший, це нібито вірменська сторона перемогла в першій карабахської війні за допомогою третьої сили (або «великого брата»).

Чотириденні бої яскраво продемонстрували, що як в 90-х, так і сьогодні, карабахський солдат завдяки високому морально-бойового духу відмінно справляється з багаторазово перевищуючим в чисельності армією Азербайджану.

Ще один зруйнований міф — це демонстрація сучасної зброї нібито гарантує успіх у війні в Карабасі. Арцахскіе військовослужбовці з успіхом подолали і цей фактор, демонструючи знищення будь-яких видів зброї використовуваних в нападі на карабхскі позиції.

Одним з основних зруйнованих міфів стала то, з ким воює Азербайджан в Карабасі.

Як показує висвітлення ситуації в ЗМІ різних країн, для світової спільноти тепер очевидно, що саме Степанакерт є стороною протистояння з Баку, а Єреван — гарант безпеки Карабаху.

Спостерігаючи за потугами в пошуку «однодумців», очевидно, що зруйнований ще один міф, нібито лояльність світової спільноти до претензій Азербайджану на Карабах.

Позиція основних геополітичних гравців — наполягає на мирному врегулюванні, не залишає навіть надії для агресивних планів Баку, що вказує також і на дипломатичний провал.

Джерело: AnalitikaUA.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net