Світ

Білоруси забрали з банків мільярд доларів

Населення Білорусі в серпні зняло з рахунків у банках більше $ 1 млрд в еквіваленті на тлі масових протестів. Про це повідомило видання Український капітал з посиланням на дані Нацбанку Білорусі.

З банківських депозитів у серпні було знято $ 624 млн, 704,6 млн білоруських руб. за депозитами до запитання, а також 270,8 млн білоруських руб. зі строкових вкладів.

У липні відтік із валютних депозитів був $ 55,3 млн, за депозитами до запитання — 5,5 млн руб., за строковими вкладами — 108,1 млн руб.

Нагадаємо, аналітики компанії S & P 11 вересня погіршили прогноз щодо суверенних рейтингів Білорусі зі стабільного на негативний.

«Ми відзначаємо посилення ризиків для економіки, фінансової стабільності і платіжного балансу Республіки Білорусь після спірних президентських виборів, що пройшли в серпні цього року», — говориться в повідомленні S & P.

Резиденти конвертують свої заощадження в іноземну валюту і виводять частину коштів із банківської системи, що зумовило знецінення білоруського рубля майже на 20% з початку року, відзначають в S & P.

На думку компанії, підвищена політична невизначеність у Білорусі може зберігатися довго, що чинитиме тиск на середньострокові перспективи економічного зростання.