Економіка

Гречка і овочі подорожчали на 50% — Антимонопольний комітет

З початку березня Антимонопольний комітет фіксує підвищення роздрібних цін на базові продукти харчування на українському ринку.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) фіксує з початку березня зростання роздрібних цін у деяких регіонах: гречана крупа подорожчала більш ніж на 50%, майже на 60% подорожчала картопля. Про це йдеться в повідомленні комітету.

«На сьогодні в деяких регіонах ми бачимо, що ціни на гречану крупу виросли більш ніж на 50%, пшоно — на 24%, цукор на 16%. Значне підвищення цін зафіксовано і на овочі: майже на 60% подорожчала картопля, у деяких мережах вдвічі зросли ціни на цибулю і моркву», — заявляють в АМКУ.

Для збереження конкуренції комітет вимагає від харчових ритейлерів надавати інформацію про закупівельні і роздрібні ціни на базові продукти харчування.

Напередодні велика мережа супермаркетів заявила про підвищення цін. Мережа супермаркетів оголосила про підвищення цін на соціальні категорії продуктів харчування і товари першої необхідності.

Нагадаємо, керівництво великих мережевих операторів Fozzy Group і Novus скоротило регулярний графік роботи супермаркетів.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net