Світ

Канада оголосила про терміни вакцинації населення від COVID-19

Вакцинація громадян Канади від коронавірусу почнеться на початку 2021 роки після надходження перших партій вакцин, заявив міністр міжурядових справ країни Домінік Леблан. Про це повідомляє телеканалу CTV.

«На початку наступного року, в січні 2021 року, ми зможемо почати вакцинувати канадців», — сказав він.

За словами Леблана, в уряду Канади є контракти з цілою низкою компаній, які розробляють вакцину від коронавірусу, і влада очікує надходження «перших партій вакцини в мільйони доз на самому початку наступного року». Міністр додав, що перед вакцинацією всі препарати повинні ще бути схвалені Міністерством охорони здоров’я Канади.

Раніше прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо повідомив, що очікує появи в країні вакцин від коронавірусу на початку 2021 року, але не уточнював конкретних місяців. За його словами, Оттава уклала контракти з такими компаніями, як AstraZeneca, Novavax, Johnson & Johnson, Pfizer, Moderna, Sanofi і GSK (GlaxoSmithKline) на поставку вакцини від нового коронавірусу. Всього Канада зарезервувала для себе більш як 300 млн доз майбутньої вакцини.

Наголошується, що вакцинація населення буде проводитися безкоштовно.

Кількість інфікованих в країні почала різко збільшуватися у вересні. Зростання кількості інфікованих спостерігається в провінціях Альберта, Британська Колумбія, Квебек, Манітоба, Саскачеван і Онтаріо, на які припадає понад 90% всіх випадків зараження вірусом.

З початку пандемії в Канаді заразилися понад 345 тис. осіб, 11,7 тис. з них померли, 277 тис. одужали.

Раніше повідомлялося, що влада Торонто, який є найбільшим містом Канади, з понеділка, 23 листопада, вводить 28-денний локдаун через різке погіршення ситуації з поширенням коронавірусної інфекції, заявив глава регіону Даг Форд.