Економіка

Корпорація Boeing скоротить 10% співробітників у всьому світі

Глава Boeing Девід Келхун повідомив, що корпорація до останнього намагалася зберегти робочі місця.

Корпорація Boeing через пандемію коронавірусу скорочує 10% своїх співробітників у всьому світі, про що йдеться в корпоративному листі глави корпорації Девіда Келхуна, опублікованому на її сайті.

Скорочувати співробітників Boeing змушена через негативні наслідки пандемії, яка вимагає урізати виробництво деяких моделей літаків.

«Авіаційній галузі буде потрібно кілька років на те, щоб повернутися до того об’єму перевезень, який ми спостерігали лише кілька місяців тому», — заявив глава корпорації.

За його словами, скорочення виробництва торкнеться лайнерів сімейств 777 і 787. Крім того, більш повільними темпами відновиться виробництво літаків 737 MAX, експлуатація яких була припинена після двох авіакатастроф.

«Ми з усіх сил намагалися зберегти робочі місця, уникали звільнень навіть незважаючи на припинення експлуатації Boeing 737 MAX. Але чергове скорочення виробництва і триваючий вплив пандемії COVID-19 на бізнес змушує нас скоротити штат співробітників», — повідомив Келхун.

Скорочувати співробітників почали за рахунок добровільних і примусових неоплачуваних відпусток, також відбулася реорганізація штату.

Нагадаємо, збитки авіакомпаній від пандемії коронавірусу можуть досягати 113 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що авіакомпанії США отримають від влади допомогу на 25 млрд доларів у зв’язку зі збитками через пандемію.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net