Світ

Між США і Мексикою зведуть «віртуальну стіну»

Адміністрація Дональда Трампа уклала п’ятирічний контракт з Anduril Industries, компанією, яка зобов’язується до 2022 року встановити 200 «розумних» станцій контролю простору уздовж південного кордону Штатів. Про це повідомляє Engadget.

Зовні пропонований пристрій «виглядає досить просто». Він складається з вежі, в основі якої розміщені дві великі сонячні панелі, енергії яких, за словами розробників, вистачає на цілодобову роботу всього обладнання вежі. На верхівці 10 — метрової вежі встановлений масив з датчиків, камер і антен для відстеження тварин, транспортних засобів і людей в момент перетину кордону.

«Завдяки ШІ ми будемо точно знати, хто намагається перетнути кордон: людина, корова, транспортний засіб, літак або корабель», — розповів директор з доходів Anduril Річард Штекман.

Дані з усіх камер і сенсорів будуть надходити в прикордонну службу і правоохоронні органи.

«Ці вежі дозволяють службовцям ефективно діяти проти злочинних мереж, які сприяють незаконним спробам перетнути кордон», — вважає начальник Служби прикордонного контролю США Родні Скотт.

Однак одну функцію у «віртуальної стіни» вирішили все ж відібрати. Система відстеження нелегалів не підтримуватиме технологію розпізнавання обличь.

«Компанія навмисно відмовилася від збору персональних даних. Це зараз не модно», — заявили в Anduril.

Раніше в Боснії і Герцеговині співробітники Державного агентства розслідувань і захисту затримали в місті Мостар громадянина України за підозрою в контрабанді людей.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net