Економіка

Прем’єр-міністр України прогнозує зростання середньої зарплати

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що економіка України почала відновлюватися і в червні середні реальні зарплати перевищили докризовий рівень і склали 11,6 тисяч гривень. Про це в суботу, 29 серпня, прем’єр написав на своїй сторінці у Facebook.

«Ми очікуємо, що вже у 2022 році середні зарплати по країні будуть на рівні 15 тисяч гривень», — написав на своїй сторінці очільник уряду.

Також він наголосив, що промисловість в липні продовжила демонструвати зростання на 1,4% порівняно з червнем цього року.

«Через пік економічної коронакризи в березні і квітні промислове виробництво все ще демонструє падіння рік до року. Однак останні 3 місяці відновлення дає надію, що ми почали стійкий тренд на зростання», — написав Шмигаль.

Крім того, за його словами, кредитні програми для українських фермерів і невеликого бізнесу продовжують набирати обертів.

«Уже понад 5 млрд доступних кредитів видано за програмою «5-7-9%» і ще понад 300 млн гривень компенсовано нашим фермерам, щоб вони також могли отримати дешевий ресурс для розвитку власної справи», — зазначив він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав закон про підвищення з 1 вересня 2020 року мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень.