Економіка

Роботизація складів Amazon привела до зростання травм серед співробітників

Впроваджені п’ять років тому на складах компанії Amazon роботи не полегшили життя співробітників — навпаки, тепер люди змушені працювати в чотири рази швидше. Крім того, роботизація довела склади Amazon до рекордних 14 тисяч серйозних травм до кінця 2019 року. Поточні показники на 33% перевищують рівень травматизму в порівнянні з 2016 роком. Про це пише видання Reveal.

У статті йдеться про те, що до впровадження роботів співробітникам доводилося щодня проходити кілька кілометрів по складу в пошуках потрібного товару. Тепер їм потрібно сканувати і сортувати речі, які привозять роботи. Рухи стали монотонними, і їх доводиться виконувати десять годин без перерви, стоячи на місці, що призводить до великого навантаження. Роботи виявилися настільки швидкими, що нормативи для людей подвоїлися і продовжують зростати — норма обробки товарів зросла з 100 до 400 продуктів на годину.

«На роботизованих складах занадто мало співробітників, тому люди часто переробляють і швидше втомлюються. Через різке збільшення навантаження кількість травм помітно збільшилася», — пише видання.

Повідомляється, що автори розслідування отримали внутрішні документи Amazon, у яких представлені дані про травми на кожному складі за останні кілька років.

Так, у 2019 році на складських центрах компанії було зареєстровано 14 тисяч серйозних травм.

«Термін «серйозна травма» має на увазі тимчасове відсторонення від роботи, відвідування лікаря і можливі обмеження на короткий проміжок часу», — пояснюють дослідники.

При цьому загальний показник у 7,7 серйозних травм на 100 співробітників у 2019 році був на 33% вище, ніж у 2016 році, і майже вдвічі перевищив галузевий стандарт.

«Кількість травм також різко зростала в головні дні розпродажів — Amazon Prime Day і Cyber ​​Monday, всупереч публічним заявам Amazon. Ці два тижні були найбільш травмонебезпечними за весь 2019 рік», — пише Reveal.

Видання уточнює, що інформація з документів була підтверджена складськими робітниками Amazon і колишніми фахівцями з безпеки.

Раніше повідомлялося, що компанія Amazon оголосила про запуск нової біометричної технології Amazon One, що дозволяє покупцям заходити в магазин і розплачуватися за покупки, приклавши долоню до сканера.