Світ

Саакашвілі в Грузії обіцяють «гарне тюремне харчування»

Віце-прем’єр Грузії, міністр юстиції Теа Цулукіані заявляє, якщо колишній президент Михайло Саакашвілі прибуде до Грузії, він буде затриманий на кордоні. Про це у вівторок, 8 вересня, вона заявила під час інтерв’ю грузинській телекомпанії «Руставі 2».

Під час розмови з журналістом вона зазначила, що колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі в грузинській в’язниці буде забезпечений найкращим харчуванням, як всі інші ув’язнені країни.

«Сьогоднішня грузинська в’язниця управляється за найвищими міжнародними стандартами. У нього буде найкраща їжа. У листопаді було заборонено навіть використовувати заморожене м’ясо, і ми годуємо засуджених свіжим м’ясом і сезонними фруктами і розробили кілька типів меню», — пояснила міністр.

Вона підкреслила, що в грузинській пенітенціарній системі всі засуджені отримують рівні умови, незалежно від того, хто вони.

«Кажу це чесно, для нас всі ув’язнені однакові», — вказала Цулукіані.

Глава Мін’юсту також заявила, що Саакашвілі не зможе викликати заворушеннь в Грузії, незалежно від того, знаходиться він на волі або у в’язниці, оскільки діюча політична влада в державі досить сильна.

Раніше колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що стане прем’єром країни в разі перемоги його партії Єдиний національний рух на парламентських виборах.

Нагадаємо, колишній грузинський лідер заявив, що активно включився в грузинську передвиборну кампанію, пояснивши таким чином інформацію ЗМІ про його повернення в Грузію.