Світ

США будують нові військові об’єкти в Сирії — ЗМІ

За неповний місяць американці п’ять разів блокували шлях російським військовим, які прямували на нафтові родовища, стверджують джерела.

США будують нові військові об’єкти в нафтоносних районах на сході і північному сході Сирії. Про це повідомляє агентство Анадолу.

Стверджується, що це відбувається на тлі жорсткого протистояння між США і Росією.

«Починаючи з 18 січня, американські військові п’ять разів блокували шлях російським військовим, які прямували на нафтові родовища сирійського Румейлана», — йдеться в повідомленні.

За інформацією агентства, американські військовослужбовці в поспіху приступили до будівництва бази в районі міста Телль-Брак, в 40 кілометрах на північний схід від Хасеке. Цей населений пункт перетинає траса, яка веде в бік нафтових родовищ Румейлан.

Для будівництва бази США перекинули на минулому тижні з Іраку техніку і будівельні матеріали. Вантажівки з обладнанням пройшли в Телль-Брак через КПП Аль-Валід.

Американські військові також підняли прапор США в центрі сирійського міста, здійснюючи на вертольотах розвідувальні польоти над районом будівництва бази. Роботи зі створення нового об’єкту продовжуються з 3 лютого.

Крім цього, американські військові, дислоковані в багатій нафтою сирійській провінції Дейр-ез-Зор, почали переобладнувати в військовий об’єкт одну з будівель в центрі міста Хасеке. Джерела стверджують, що США мають намір використовувати цю базу як службовий будинок для контролю за видобутком нафти в Дейр-ез-Зорі.

Нагадаємо, 19 січня стало відомо, що США розгорнули військовий конвой РФ в Сирії. Російські військові прямували до нафтового родовища Джул Аги в районі Румейлана на північному сході провінції Хасеке.

Також повідомлялося, що після початку турецької операції Джерело миру США залишили ряд військових баз в Сирії і перебазували військових до нафтових родовищ.

На сьогоднішній день американські війська дислоковані на 11 військових базах і пунктах Сирії в провінціях Хасеке, Ракка і Дейр-ез-Зор.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net