Економіка

У Кабміні планують зібрати з таксистів 800 млн грн за рік

Уряд має намір ввести патенти для роботи таксистів в Україні. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За його словами, наразі відсутній належний контроль за ринком пасажирських перевезень. Зараз в Україні в різних службах таксі працює до 220 тис. осіб, за оцінками Мінінфраструктури.

При цьому 98% перевізників надають послуги незаконно, не маючи ліцензії або підприємницької реєстрації, зазначив Криклій. Щорічний обсяг ринку внутрішніх перевезень таксі він оцінив у 40 млрд грн на рік.

«За весь час існування служб таксі бюджет України недоотримав величезні кошти і продовжує відчувати дефіцит. Новий законопроект має виправити цю ситуацію і вивести пасажирські перевезення з «тіні», — заявив Криклій.

У Мінінфраструтури розраховують, що бюджет може отримати близько 800 млн грн на рік від податків і зборів з роботи таксі.

Також документом передбачається обов’язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті. Воно укладається або автоперевізниками, або диспетчерами з організації перевезень.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що МВС посилить контроль за пасажирськими автоперевезеннями після перестрілки в Броварах, викликаної поділом маршрутів між перевізниками.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net