Прогрес

У Мінцифри пообіцяли мільйон хакеру, який зламає Дію

Міністр цифровий трансформації Михайло Федоров пообіцяв заплатити мільйон гривень кожному хакеру світу, який зламає додаток Дія. Про це Федоров ввечері в п’ятницю, 27 листопада, написав у Telegram.

«Я обіцяв, що ми заплатимо 1 млн грн тому, хто знайде уразливість в Дії. Роблю. Запускаємо багбаунті з призовим фондом в 1 млн грн (або 35 тис. доларів) — будемо шукати вразливості і баги в додатку Дія. Важливо завжди покращувати безпеку продукту, навіть якщо все в нормі. Це буде челендж для «білих хакерів» з усього світу на платформі Bugcrowd. Міжнародна компанія спеціалізується на кібербезпеці і багбаунті», — написав Федоров.

За його словами, «білі хакери» ламатимуть тестовий додаток, у якому не буде особистих даних. Безпеці Дії це не загрожує.

Федоров пообіцяв найближчим часом розповісти деталі й оголосити старт.

Раніше повідомлялося, що в додатку Дія з’явився реєстр виборців. Повну інформацію про вибори можна отримати тепер дуже швидко.

До цього стало відомо, що Мінцифри представило нові послуги в додатку Дія. Так, у ньому, наприклад, з’явилася можливість реєстрації місця проживання дитини до 14 років.