Економіка

У США рекордна кількість поданих заявок на допомогу з безробіття

Реальна кількість безробітних у США може бути набагато вища у зв’язку з тим, що певним категоріям забороняється подавати заявку на отримання допомоги.

Протягом минулого тижня більш як 3,2 млн американців подали свої перші заявки на отримання допомоги з безробіття на тлі пандемії коронавірусу COVID-19. Про це повідомило міністерство праці США.

«За тиждень, що завершився 21 березня, показник первинних заявок з урахуванням сезонних коливань склав 3283000», — йдеться в заяві відомства.

Відзначається, що це більш ніж у чотири рази вище попереднього рекордного показника в жовтні 1982 року в 695 тисяч заявок. У Мінпраці США також відзначили, що йдеться про підвищення більш ніж на 1000%, порівняно з показником за попередній період.

За даними газети The Washington Post, деяким американцям довелося чекати годинами, щоб влада прийняла їх заявку по телефону або навіть через сайт. Багато американських економістів, пише видання, вважають, що рецесія в країні вже почалася, і до квітня кількість безробітних перевищить 40 млн осіб.

При цьому, пояснює газета, реальна кількість безробітних може бути набагато вища у зв’язку з тим, що певним категоріям — самозайнятим, студентам, фрілансерам, хто недавно змінив роботу або переїхав в інший штат — не дозволяється подавати заявку на отримання допомоги.

Раніше стало відомо, що Сенат США затвердив пакет допомоги на $2 трлн через пандемію COVID-19. Кожному дорослому американцеві виділять допомогу в сумі $1200, і по $500 на неповнолітніх. Передбачена також програма кредитування на $500 млрд для підприємств, штатів і міст.

Як відомо, в США кількість жертв COVID-19 перевищила 1000 осіб. За останні дні число смертей в країні зросло утричі. Всього зареєстровано понад 69 тисяч випадків зараження коронавірусом.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net