Економіка

В Україні попит на вживані авто зріс майже на 30%

У травні понад 30,6 тисяч вживаних легкових автомобілів отримали українські реєстраційні номери.

В Україні протягом травня нинішнього року було зареєстровано 30,6 тисяч вживаних легкових автомобілів. Це на 28% більше, ніж в травні 2019 року, повідомляє асоціація Укравтопром.

Зазначено, що після відновлення повноцінної роботи сервісних центрів МВС, в Україні відновилися реєстрації вживаних легкових автомобілів, що ввозяться з-за кордону.

«У травні понад 30,6 тис. таких автомобілів отримали українські реєстраційні номери. У порівнянні з травнем 2019 року реєстрації імпортованого легкового секонд-хенду зросли на 28% і перевищили реєстрації нових машин в 5,2 рази», — йдеться в повідомленні.

Найчастіше в минулому місяці в Україні реєстрували старі авто з бензиновими двигунами, частка яких в загальному обсязі продажів склала 64%. Частка старих авто з дизельними двигунами становила 21%, авто з газово-балонним обладнанням — 10%, електромобілів і гібридів — 5%.

Найпопулярнішою маркою в травні став Volkswagen Passat. За місяць 1457 старих авто цієї марки було зареєстровано в Україні.

На другому місці за популярністю в травні виявилася марка Nissan Rogue (1225), на третьому — Ford Focus (1202), на четвертому — Volkswagen Jetta (1132), на п’ятому — Renault Megane (1062).

«Усього за п’ять місяців з початку року українську прописку отримали 110,2 тис. одиниць легкових авто, що були в експлуатації, проти 29,8 тис. одиниць нових», — додали в Укравтопромі.