Світ

Відмова від жорсткого карантину дала результат — Bloomberg

Падіння економіки Швеції, котра відмовилася від жорстких обмежень, виявилося значно нижчим, ніж в інших країнах.

Рішення влади Швеції відмовитися від жорстких обмежень у пандемію коронавірусу дало результат. За підсумками другого кварталу, економіка країни знизиться на 7%, що значно менше, ніж очікували експерти, пише Bloomberg.

Також падіння економіки в Швеції значно нижче, ніж у США і єврозоні.

«Економіка Швеції не залишилася неушкодженою, незважаючи на легкі карантинні обмеження, але ми вважаємо, що падіння ВВП у другому кварталі, ймовірно, буде на третину менше від того, що спостерігалося в єврозоні», — заявив експерт Capital Economics Девід Окслі.

При цьому відмови від жорстких карантинних обмежень призвів до одного з найвищих показників смертності у світі — 56,4 на 100 тисяч осіб, і незрозуміло, чи буде шведська економіка розвиватися набагато краще, ніж у сусідніх Данії і Норвегії, які спочатку ввели суворі обмеження і домоглися значного зниження смертності.

«Ми не знаємо, як вірусна стратегія вплине на економіку в довгостроковій перспективі. Наші скандинавські сусіди ввели жорсткі заходи, але можуть швидше нормалізувати ситуацію», — прокоментував експерт Nordea Торбйорн Ісакссон.

Раніше повідомлялося, що головний санлікар Швеції заявив про «повну помилку» ВООЗ. За його словами, зростання кількості випадків виявлення коронавірусу пояснюється зростанням кількості проведених тестів.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net