Світ

ВООЗ: Створення вакцини від СОVID-19 затягується

Масова вакцинація від СОVID-19 у світі почнеться не раніше середини 2021 року. Про це заявила представник Всесвітньої організації охорони здоров’я Маргарет Гарріс, повідомляє Reuters.

На сьогодні жодна зі створених вакцин від коронавірусу не показала необхідного ефекту: на другій і третій стадії випробувань ефективність всіх вже існуючих препаратів була менша за 50%.

«Ми, дійсно, не очікуємо масової вакцинації до середини наступного року. Третя фаза випробувань повинна зайняти більше часу, бо нам необхідно побачити, наскільки вакцина захищає від хвороби і наскільки вона безпечна», — сказала Гарріс.

Всі дані, отримані в ході випробувань вакцини від коронавірусу, повинні бути оприлюднені і зіставлені між собою, зазначила представник ВООЗ.

«Багато людей вже зробили щеплення, але ми так і не знаємо, чи діє вакцина. На цьому етапі у нас немає чіткого сигналу про те, наскільки вона ефективна і безпечна», — заявила Гарріс.

Нагадаємо, добровільно отримати вакцину проти коронавірусу згодні 71,5% опитаних у 20 країнах світу. При цьому за рекомендацією роботодавця готові робити щеплення від коронавірусу тільки 61,4% опитаних.