Економіка

ВВП Китаю впав майже на 37% через пандемію — МВФ

Такий високий показник пов’язаний з тим, що Китай перший зіткнувся зі спалахом коронавірусу і ввів жорсткі обмеження.

Наслідки коронавірусу обвалили ВВП Китаю в першому кварталі цього року на 36,6%, говориться в повідомленні Міжнародного валютного фонду (МВФ) у вівторок, 12 травня.

У той же час через наслідки пандемії в Південній Кореї обсяг виробництва скоротився на 5,5% (всі показники наводяться в річному численні і з урахуванням сезонних коливань).

«Різниця в наслідках відображає той факт, що Китай першим зіткнувся зі спалахом, а потім почав вводити суворі обмежувальні заходи в той час, як Корея зберігала економіку відкритою і дотримувалася стратегії більш цілеспрямованого стримування», — пояснили в МВФ.

Фонд навів приклад падіння ВВП і в інших країнах. Так, ВВП Франції в першому кварталі 2020 року «скоротився на рекордні 21,3%», Іспанії — на 19,2%, Італії — на 17,5%.

«Другий квартал неминуче буде ще гірше», — вважають фахівці.

Минулого місяця Державне статистичне управління КНР повідомило, що динаміка розвитку національної економіки через негативний вплив пандемії коронавірусу з січня по березень включно виявилася негативною вперше з 1992 року: в першому кварталі ВВП країни знизився на 6,8%.

Нагадаємо, влада Китаю готова відмовитися від торгової угоди з США через звинувачення Вашингтона щодо коронавірусу.

Ще повідомлялося, що в I кварталі 2020 року економіка 19 країн єврозони скоротилася на 3,8%.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net