Економіка

Анкара вдвічі знизила мита на 22 види товарів із США

Туреччина вдвічі знизила мита на 22 найменування товарів, що імпортуються з США, у відповідь на зниження мит на турецьку сталь з американської сторони, заявила міністр торгівлі Туреччини Рухсар Пекджан, передає РИА Новости.

Як повідомив Білий дім минулої п’ятниці, США знизили мита на турецьку сталь вдвічі-до 25%. Президент США Дональд Трамп в серпні минулого року санкціонував підвищення в два рази мит на алюміній і сталь з Туреччини — до 20% і 50%.

«Уряд США 17 травня прийняв рішення про зниження митних зборів на турецьку сталь з 50% до 25%. На взаємній основі ми вирішили знизити вдвічі додаткові мита, що стягуються з 22 видів товарів, що імпортуються з США. Згідно з цим рішенням мита з американських товарів будуть зменшені з 521,2 мільйона до 260,6 мільйона доларів», — написала Пекджан в Twitter.

Вона додала, що Туреччина буде продовжувати працювати над усуненням перешкод для двосторонньої торгівлі з США і досягненням цільового показника товарообігу 75 мільярдів доларів, встановленого президентами двох країн.