Світ

Голова Єврокомісії закликав країни ЄС бути амбітнішими

ЮнкерГолова ЄК Жан-Клод Юнкер закликав країни ЄС напередодні неформального саміту 9 травня, на якому будуть обговорюватися пріоритети на наступну «п’ятирічку», діяти амбітніші, ніж коли-небудь раніше, посилюючи глобальну роль ЄС, передає РИА Новости.

У четвер в Румунії пройдуть неформальні переговори у форматі 27 країн, за підсумками яких лідери повинні узгодити «чернетка» майбутньої стратегічної порядку до 2024 року.

«Коли я вступив на посаду, я сказав, що це наш останній шанс показати європейцям, що союз працює на них. Останні п’ять років я невпинно працював над виконанням даних нами обіцянок. Я вважаю, що в деяких областях ми перевершили очікування, а в інших, можливо, не виправдали їх. Але я вважаю, що ми завжди діяли там, де це найважливіше», — заявив він журналістам у Брюсселі.

За його словами, «тепер ЄС повинен дивитися вперед, витягуючи уроки з досвіду і спираючись на свої успіхи». «Ми повинні бути ще більш амбітними і цілеспрямованими, ніж будь-коли раніше», — заявив він, закликавши також «посилювати глобальну роль ЄС як відповідального гравця» у світових справах.

Поточна стратегічна повістка для ЄС була узгоджена в червні 2014 року на основі 10 політичних пріоритетів Юнкера.

Напередодні зустрічі ЕК внесла ряд політичних рекомендацій для розвитку Європи до 2024 року «у все більш багатополярному і невизначеному світі».

Источник: NEWS.am

Аспекты.net