Світ

Південна Корея відкриває для туристів Об’єднану зону безпеки на кордоні з КНДР

на границеВлада Республіки Корея з 1 травня відкриють туристам доступ до Об’єднаної зону безпеки в пункті Пханмунджом на кордоні з КНДР. Про це повідомило південнокорейське міністерство національної оборони, передає ТАСС.

Це туристичний напрямок було закрито для відвідування сторонніх осіб з жовтня 2018 року, коли Північ і Південь проводили там роботи з розмінування та знесення двох десятків постів охорони відповідно до підписаних у вересні домовленостями про зниження військової напруженості.

Тоді дві корейські держави спочатку домовилися перезапустити програми турів в Пханмунджом і дозволити відвідувачам вільно пересуватися як по південній, так і по північній боки кордону. Однак Сеул, Пхеньян і Вашингтон поки не змогли узгодити всі деталі, і тому туристам буде дозволено перебувати лише на боці, спільно контрольованої південнокорейськими і американськими військовими.

«З нагоди річниці першого міжкорейського саміту уряд відкриє для відвідування громадян південну частину Об’єднаної зони безпеки, починаючи з 1 травня», — зазначає міністерство. З цього моменту туристам буде доступно більше історичних місць, що знаходяться в Пханмунджомі. Якщо раніше вони могли відвідати лише блакитні павільйони для військових переговорів, тепер гості зможуть побачити дерево, висаджене спільно лідерами КНДР і Південної Кореї 27 травня минулого року, а також пройтися по пішохідному мосту, на якому Мун Чже Ін і Кім Чен Ин вели півгодинну розмову тет -а-тет.

Громадяни Республіки Корея можуть оформити заявку на тур в Об’єднану зону безпеки на сайті Національної розвідувальної служби, а іноземці — через акредитовані туристичні агентства.

Об’єднана зона безпеки в Пханмунджомі на кордоні двох корейських держав знаходиться під юрисдикцією Командування ООН, яке, по суті, представлено американськими військовими. Вона створена після закінчення Корейської війни 1950-1953 років. Це єдине місце на кордоні, де північнокорейські і південнокорейські військові несуть службу на відстані декількох метрів один від одного. Раніше в цій зоні неодноразово відбувалися збройні інциденти, останній — в листопаді 2017 року.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net