Економіка

Юнкер: Трампу можна довіряти в питанні торговельних відносин США і ЄС

ЮнкерГлава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер вважає, що президенту Дональду Трампу можна довіряти в питанні торговельних відносин США і ЄС. Він також зазначив, що між США і Китаєм необхідно було вирішити найближчим часом, щоб відновити довіру інвесторів, передає Reuters.

За його словами, нічого не змінилося в трансатлантичних торгових відносинах після його зустрічі з Трампом у Вашингтоні в липні минулого року. «Співробітники Білого дому і моя команда майже щодня контактують з адміністрацією, і тому я вважаю, що ми можемо довіряти президенту США, коли мова йде про торговельні відносини між США і Європою», — сказав він.

Юнкер додав, що, на його думку, основна частина глобальних економічних проблем пов’язана з торговою напруженістю між Вашингтоном і Пекіном. «Якщо в інвесторів немає відчуття, що ця проблема може бути вирішена найближчим часом, тоді апетит до інвестицій по обидві сторони Атлантики і в усьому світі слабшає», — сказав він.

Нагадаємо, що Трамп заявив, що на цьому тижні підвищить мита на китайські товари вартістю $200 мільярдів і введе нові тарифи найближчим часом, підсиливши тиск на Китай у спробі укласти торговельну угоду. За його словами, тарифи на китайські товари вартістю $200 мільярдів у п’ятницю будуть підвищені на 10 відсотків до 25 відсотків, хоча в лютому американський лідер прийняв рішення утримувати їх на 10-відсотковому рівні на тлі прогресу торгових переговорів. Трамп також сказав, що «найближчим часом» планує ввести 25-процентні мита на китайські товари вартістю $325 мільярдів. В результаті Тарифи можуть поширитися фактично на всю продукцію, що імпортується в Сполучені Штати з Китаю.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net