Економіка

Єврокомісія планує вилучити з обігу монети в один і два євроценти — ЗМІ

У Єврокомісії збираються оголосити про намір вилучити з обороту монети номіналом один і два центи. Це — частина робочої програми Єврокомісії, яку представлять 29 січня, пише видання Süddeutsche Zeitung.

У Європейській Комісії планують вилучити з обігу одно- і двоцентові монети. Відповідна пропозиція міститься в робочій програмі Єврокомісії, яку представлять у Брюсселі, повідомляє видання Süddeutsche Zeitung.

Ідея вилучити монети в один і два центи міститься в одному з пунктів переліку ініціатив щодо зменшення бюрократії і називається «пропозиція про єдині правила округлення».

При цьому Єврокомісія посилається на звіт від 2018 року, в якому зазначається, що дедалі в більшій кількості країн ЄС почали округляти суми до п’яти євроцентів при формуванні цін. У Єврокомісії стверджують, що ці зміни зменшать витрати та зусилля, пов’язані з виготовленням, підрахунком та транспортуванням монет.

Також у звіті посилаються на результати щорічних опитувань Єврокомісії, у яких зазначається, що «наразі в жодній країні немає більшості для збереження цих двох монет».

Водночас, вже є противники цієї пропозиції. Зокрема європарламентар Маркус Фербер (Markus Ferber) виступив проти вилучення цих монет.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net