Світ

Австралійка знайшла загадкову і схожу на яйця істоту

Мешканка Зеленого континенту на узбережжі виявила істот, яких не змогла розпізнати. Вона зняла їх на камеру і фото виклала в соцмережі в надії на допомогу колективного розуму.

Мешканка австралійського міста Манджера в штаті Західна Австралія виявила на березі незвичайну істоту, яка, за її словами, була схожа на «яйця». Жінка зняла таємничий організм і фото розмістила в соціальній мережі, пише The KXAN36 News.

На фото зображено створіння, винесене морем на берег, темно-червоного кольору.

Користувачі відразу почали виказувати здогади, що б це могло бути. Так, дехто припустив, що зображене на знімку є яйцями якихось морських істот або плацентою дельфіна.

Однак фото попалося на очі морському біологу з університету Маккуорі, професору Кулюму Брауну, який повідомив, що це мандрівний морський анемон, також відомий як плавальний анемон, або Phlyctenactis tuberculosa. Він мешкає поблизу узбережжя Західної Австралії, Нового Південного Уельсу, Тасманії і Нової Зеландії.

«Вони можуть повзти по дну або плисти за течією. Вдень щупальця зазвичай не використовуються, але вночі анемон переміщається по кінчиках рослин в пошуках їжі. У порівнянні з іншими анемонами плавальні анемони — цілком вправні хижаки», — додали співробітники Австралійського музею.

Також на фото була і колоніальна асцидія.

«Асцидії — еволюційна ланка між безхребетними і хребетними. Вони є безхребетними з примітивними рисами хребетних — такими, як поява примітивного хребта в одну зі стадій їхнього життєвого циклу», — пояснили науковці.

За словами Кулюма Брауна, жодне зі знайдених австралійкою створінь не є небезпечним для людини.

Нагадаємо, що в Австралії знайшли невпізнану морську істоту. Дивакуватий «потворний» згусток намагалися ідентифікувати всією мережею, але поки що це не вдалося.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net