Світ

Ізраїль уклав мир з ОАЕ і Бахрейном

Ізраїль, Об’єднані Арабські Емірати і Бахрейн підписали угоди про нормалізацію відносин між країнами. Про це повідомило видання Times of Israel.

Підписи під документом поставили прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, міністри закордонних справ ОАЕ шейх Абдалла бен Заїд Аль Нахайян та Бахрейну Абдель Латіф аз-Заяні.

Церемонія пройшла у Вашингтоні в присутності президента США Дональда Трампа. Угоди були підписані трьома мовами — англійською, івритом та арабською.

«Сьогоднішня угода є важливим першим кроком, і тепер ми повинні продовжити ізраїльсько-палестинську мирну угоду», — заявив міністр закордонних справ Бахрейну.

Ізраїль відповідно до домовленостей призупинить поширення суверенітету на єврейські поселення на західному березі річки Йордан. Це передбачено американським планом врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту.

Нагадаємо, в середині серпня Ізраїль та ОАЕ погодили мирну угоду. Згідно з нею, Ізраїль не буде оголошувати суверенітет над усім західним берегом річки Йордан, а мусульмани зможуть відвідувати святині Єрусалима.

За даними ЗМІ, прикладом ОАЕ, які після 48 років бойкоту розморозили відносини з Ізраїлем, мають намір скористатися ще кілька близькосхідних держав.