Економіка

ОАЕ збирається запропонувати найдешевшу електроенергію

Використання нової електростанції дозволить скоротити викиди вуглекислого газу в повітря на 3,6 млн тонн, що еквівалентно видаленню з доріг 720 000 автомобілів.

В ОАЕ починається будівництво сонячної станції потужністю 2 ГВт, яка буде продавати електрику споживачам за ціною 1,35 центів за кВт * год. Це на 40% дешевше поточного рекорду вартості сонячної енергії. Про це повідомляє Popular Mechanics.

Установка розміститься в еміраті Абу-Дабі і зможе виробляти достатньо енергії, щоб задовольнити потреби 160 000 домогосподарств.

Вигідна пропозиція обумовлена декількома унікальними факторами: максимальною кількістю сонячних днів в році, мінімальними розцінками на оренду землі, невисокою вартістю оплати праці будівельників і фахівців, які обслуговують обладнання, кредитами на будівництво під низькі відсотки і низькими податками. Крім того, вартість сонячних панелей постійно знижується.

У той же час, в США середня вартість за кіловат-годину знаходиться в районі 12 центів, в Китаї — 8 центів, в Японії і Німеччині — 30 центів.

Нова електростанція в ОАЕ, яка пропонує дешеву електроенергію, повинна бути готова до 2022 року.

Раніше Мінекоенерго України затвердило новий Прогнозний енергетичний баланс, а також заявило, що планує змінити правила діяльності «зеленої» енергетики: укласти меморандум з інвесторами про зниження «зеленого тарифу», зупинити будівництво нових сонячних і вітряних електростанцій по системі «зеленого» тарифу і перейти на конкурентну систему підтримки (аукціони).