Аналітика

ОПЕК різко знизила прогноз зростання світового попиту на нафту

Вплив епідемії COVID-19 на транспортний і промисловий сектори в Китаї стали основною причиною перегляду, пояснили в картелі.

Організаація країн-експортерів нафти (ОПЕК) знизила прогноз зростання світового попиту на нафту в 2020 році на 0,92 млн б/д — до 0,06 млн б/д — через епідемію коронавірусу COVID-19. Про це йдеться у звіті картелю.

«Вплив спалаху COVID-19 на транспортний і промисловий сектори в Китаї стали основною причиною перегляду. Передбачається, що спалах вплине на зростання попиту на нафту в таких країнах, як Японія, Південна Корея, Європа, в державах, що входять в ОЕСР і деяких країнах Близького Сходу, а також у США. У поточному прогнозі попиту на нафту на 2020 рік також враховувалася низхідна корекція перспектив світової економіки», — говориться у звіті.

Передбачається, що загальний світовий попит на нафту в 2020 році складе 99,73 млн б/д. При цьому в другому півріччі 2020 року очікується більш високий рівень споживання, ніж у першому півріччі.

Напередодні міжнародне рейтингове агентство S&P Global знизило прогноз середньої ціни нафти марки Brent на 2020 рік до $40 за барель. При цьому раніше аналітики припускали, що, за підсумками 2020 року, середня вартість еталонної нафти складе $60 за барель.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net