Економіка

В Англії закрили останню вугільну шахту

На півночі Англії в графстві Дарем закрили останню в країні комерційну вугільну шахту Bradley Mine, яка пропрацювала майже 200 років. Про це повідомляє Sky News.

Зазначено, що відкритий вугільний картер, де видобувалося 150 тисяч тонн вугілля на рік, вирішили закрити після того, як провалилися плани з розширення ділянки видобутку. Захисники навколишнього середовища боролися проти цих планів — і перемогли.

«Це погана новина для шахтарів, що працюють тут, особливо в світлі того, що Великій Британії все ще потрібно майже 8 млн тонн вугілля на рік. Цей попит, в основному, задовольняється за рахунок імпортних поставок, які надходять з Росії та США», — йдеться в повідомленні.

У Шотландії та Уельсі досі діє кілька невеликих шахт. Але остання з них має закритися в жовтні 2022 року.

Вугільна промисловість Англії багато років була в занепаді. Страйки шахтарів, масові звільнення і запеклі протести через закриття шахт у 1980-х роках не змогли врятувати її.

Остання глибока шахта в Келлінглі в Північному Йоркширі закрилася п’ять років тому. З тих пір місцеве вугілля видобувалося тільки з відкритих шахт, таких як Bradley Mine.

Нагадаємо, шахти в Україні закриватимуть за прикладом Польщі та Греції. Так звану трансформацію вугільних регіонів допоможе Україні здійснити Всесвітній банк.

Також повідомлялося, що Кабмін працює над пілотним проектом закриття шахт.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net