Економіка

WSJ повідомила про плани країн-членів ОПЕК скоротити видобуток нафти

Саудівська Аравія, а також інші члени ОПЕК обговорюють подальше скорочення видобутку нафти на тлі зростання поширення коронавірусної інфекції. Про це написала газета The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на співрозмовників серед чиновників і радників в країнах-членах об’єднання.

За інформацією видання, в країнах-членах організації вважають, що за попитом на нафту може вдарити зростання захворювань на COVID на Заході, а також нові карантинні обмеження в Європі.

Аналітики WSJ вважають, що подібне рішення дозволить утримувати ціни в діапазоні 40-45 доларів за барель.

Водночас міністр енергетики Алжиру Абдельмаджід Аттар заявив, що 17 листопада, коли відбудеться засідання міжвідомчого моніторингового комітету ОПЕК+, сторони можуть прийняти рішення, які повинні не допустити падіння цін нижче за 40 доларів за барель, пише видання Algieri Press Service.

Напередодні міністр енергетики РФ Олександр Новак обговорив з топ-менеджерами російських нафтових компаній можливу долю угоди щодо обмеження нафтовидобутку ОПЕК+ після грудня поточного року. Базовим варіантом, який підтримують російські компанії, було збереження поточних умов угоди, яка передбачає, що з січня 2021-го країни ОПЕК+ збільшать видобуток на 2 млн б/д.