Економіка

Японія виплатить громадянам майже по $3 тисячі

На підтримку малого бізнесу уряд Японії виділив майже $1 трильйон, а також передбачив зниження податкового навантаження.

У Японії уряд затвердив рекордний за обсягом пакет економічних стимулів у сумі 108,2 трлн ієн (близько $994 млрд). Про це повідомляє Bloomberg.

Програма передбачає виплати в розмірі 300 тисяч ієн (близько $2750) громадянам, які зіткнулися з різким зниженням доходу. У цілому на ці цілі виділено 4 трлн ієн. Ще 2,3 трлн ієн буде направлено японською владою на підтримку малого бізнесу, для якого також передбачається знизити податкове навантаження.

При цьому уряд виділяє в цілому 45 трлн ієн на корпоративне фінансування, яке має допомогти японським компаніям зберегти бізнес у період кризи.

Нагадаємо, що наприкінці березня в Японії заявили про нову хвилю коронавірусу. Тоді за день в країні було зафіксовано 1314 випадків захворювання на коронавірус і 45 смертей. Уряд Японії розглядає режим надзвичайного стану.

Тепер же в Японії оголошують локальну надзвичайну ситуацію через пандемію. Режим НС діятиме місяць з моменту вступу в силу опівночі в середу і торкнеться семи префектур.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net