ГоловнеСоціум

Українські школярі споживають цукру втричі більше за норму

Діти шкільного віку в середньому споживають 67 грамів цукру на добу, тобто втричі більше за норму. Про це заявив глава МОЗ — Віктор Ляшко — на першому форумі Реформа шкільного харчування.

«При рекомендованих 25 грамах діти до 3 років уже споживають у нас близько 50 грамів цукру на добу. Збільшується споживання майже вдвічі. Якщо ми говоримо про шкільний вік, то в середньому діти в нас споживають 67 грамів цукру. Тобто вже втричі перевищення. Це приходить із солодкими газованими напоями, яких достатньо велика кількість, низька фізична рухливість призводить до цього. І це призводить до того, що в нас ожиріння в дітей. Наприклад, 12% юнаків і 8% дівчат мають ожиріння у віці між 11 до 17 роками. Саме в шкільний період», — сказав Ляшко.

Міністр підкреслив, що правильне харчування дітей дозволить запобігти в майбутньому появі різних захворювань. За його словами, зараз введено таке меню в школах, яке показує, що здорове харчування — це не тільки корисно, але й смачно і різноманітно.

Нагадаємо, що раніше дієтолог поділилася методом, як їсти досхочу і не набирати вагу. Контроль порцій допоможе схуднути без підрахунку калорій, виснажливих обмежень і відчуття голоду.