ГоловнеСвіт

Британія розміщуватиме військові літаки у цивільних аеропортах

Велика Британія вперше з часів Другої світової війни розміщуватиме свої військові літаки у регіональних цивільних аеропортах по всій країні. Таке рішення ухвалено на тлі зростання напруженості у відносинах із Росією, повідомляє Daily Express із посиланням на високопоставлені джерела.

«Концепція, що отримала назву Agile Combat Employment (ACE — гнучке бойове застосування), розроблялася більше року і в першу чергу призначалася для використання в потенційних гарячих точках по всьому світу, таких як Індо-Тихоокеанський регіон, Близький Схід або навіть східні фланги НАТО в Європі. Але вторгнення Росії в Україну та побоювання з приводу наступної війни за участю НАТО призвели до того, що ACE прискорилася і поширилася на територію Великої Британії», — повідомляє видання.

За інформацією військових експертів, розгортання військових літаків у регіональних аеропортах ускладнює завдання націлювання на них.

Раніше повідомлялося, що Британія допоможе Україні відновити зруйновану війною інфраструктуру. Відповідну угоду вже підписано.