ГоловнеСоціум

Головна помилка в харчуванні при схудненні

Простий спосіб схуднення без шкоди здоров’ю.

Струнке тіло — один з головних трендів XXI століття. Однак мало кому вдається скинути зайву вагу без праці, інформує Ukr.Media.

Ті, що худнуть часто виявляються в пастці так званого правильного харчування. Вони починають ділити продукти на корисні і шкідливі, через що їх раціон стає однаковим. Через це погіршується настрій, а організм недоотримує необхідних речовин.

Зациклюватися на якихось певних продуктах, поділяючи їх на корисні і шкідливі може тільки погіршити стан і звести до мінімуму всі зусилля по зниженню ваги. Тому головне — це зробити харчування збалансованим, і тоді абсолютно будь-які продукти можуть бути включені в раціон.

Солодке, борошняне і жирне також необов’язково виключати зі свого меню. Відмовляючи собі в задоволенні з’їсти шматочок улюбленої їжі, того хто худне, підвищує ризик зриву в майбутньому. Щоб цього не сталося, не варто відмовлятися від бажаних страв.

Краще з’їсти ту ж шоколадку або морозиво в якійсь маленькій кількості, ніж відмовити собі, побоявшись, а тоді зірватися і з’їсти вже в два-три рази більше в обсязі.

Дієтологи нагадують, що процесу схуднення сприяє не убогість раціону, а його збалансованість. Експерти традиційно радять класти на тарілку 50% овочів, 25% білків з жирами і 25% крупи.

ТОП-5 помилок тих, хто худне

Однотипне харчування;
Зайвий контроль калорій;
Відмова від цукру і фруктів;
Брак фізичної активності;
Відсутність періоду відновлення після тренувань.
Як правильно худнути

Збалансувати харчування;
Скорегувати обсяг порції;
Не відмовлятися від солодкого, мучного і смаженого;
Займатися фізичною активністю;
Відпочивати після тренувань.

Експерти зазначають, що в деяких випадках бажаючому схуднути може стати в нагоді допомога психотерапевта. Існує ймовірність, що скинути зайве людині заважають психологічні настройки. Одна з причин зайвої ваги — переїдання, воно може виникати через стрес або депресивний стан. Спеціаліст допоможе виявити джерело проблеми і сформувати правильне ставлення до їжі.