Соціум

Хитрощі з якими готувати стане набагато простіше

Кулінарні лайфхаки, про які ми всі хотіли б знати набагато раніше.

Кулінарія — легка справа… якщо знаєш пару сотень секретів, які наші бабусі і мами роками збирали і передавали з покоління в покоління, інформує Ukr.Media.

«Я знаю, як зробити так, щоб руки не пахли часником після готування! Після того як закінчите працювати з ним, обов’язково потріть руки об раковину з нержавіючої сталі щосили, перш ніж мити. Десь секунд 30 достатньо. Не знаю, як саме це працює, але працює!».

«М’ясо буде м’якше, якщо його перед приготуванням змочити горілкою (цим лайфхаком ще моя бабуся користувалася)».

«Якщо хочете, щоб соус вийшов насиченого кольору, додайте в масу дрібку цукру. При нагріванні він карамелізується і надасть страві насичений колір».

«За якими ознаками ви вибираєте авокадо в магазині? Ось вам моя порада: відірвіть плодоніжки і подивіться, якого кольору м’якуш під нею. Якщо авокадо занадто стигле, буде коричневим — таке нам не потрібно. Відповідний плід повинен бути зеленим всередині. А щоб не взяти недостигле, дивіться на шкірку — вона повинна бути відносно темною (світло-зелені авокадо тверді, і доведеться чекати, поки вони хоч на щось знадобляться)».

«Додайте кілька крапель олії в крупу перед тим, як вона звариться, — відмінне рішення для того, щоб зерна не злипалися».

«Якщо вам потрібно нарізати торт, а вдома тільки крихітний ніж, всі спроби зробити все акуратно проваляться. Але рішення є: можна використовувати зубну нитку, щоб швидко і акуратно все нарізати. А якщо у вас вдома немає зубної нитки… то краще взагалі не їсти — забувати про гігієну рота не варто».

«Щоб зварити ідеальні яйця, перед тим як поставити все на газ, проткніть шкаралупу яєць канцелярською кнопкою — результат просто приголомшливий».

«Якщо ви готуєте їжу до званої вечері, ніколи не вибирайте нові рецепти. На такі вечори повинні йти тільки ті страви, які ви вже готували, і бажано неодноразово. Плюс на вечірку вибирайте страви, які можна приготувати заздалегідь, а коли гості прийдуть, ви зможете з ними спілкуватися, а не постійно бігати до духовки».

«Не зберігайте картоплю разом з цибулею. Так вся картопля згниє швидше, ніж ви вирішите з неї щось приготувати, — перевірено на власній шкурі».

«Бабуся чоловіка говорила: якщо не знаєш, що приготувати на вечерю, йди різати цибулину. До того часу, як закінчиш, вже будеш знати, що хочеш приготувати, і тобі, швидше за все, знадобиться нарізана цибуля».