ГоловнеСоціум

Ліки наших предків: чи допоможе капустяний лист, як протизапальний пластир

Іноді «знеболювання» себе капустою може бути смертельно небезпечно.

Болять коліна? Прикладіть капустяний лист, бажано на всю ніч або весь день. Болять груди? Та ж порада. При цьому бонусом, за чутками, піде ще збільшений розмір вашого бюста. Загалом, у капустяного листа так багато позитивного, що його можна вважати «наріжним каменем» всієї народної медицини. Лікарі підтверджують, капустяний лист реально працює, але в дуже обмеженій кількості випадків, інформує Ukr.Media.

Куди його тільки не прикладають, і адже допомагає, — кажуть ревматологи. Дійсно, капустяний лист знімає набряк, розташований в поверхневих тканинах.

А ось протизапальної дії ви від капусти не доб’єтеся, скільки б не тримали лист прив’язаним до коліна або до грудей.

Ні системно, ні локально на запалення капустяний лист не впливає, — підкреслили фахівці.

Коли працює капустяний лист

При лактостазі

Але вам все одно буде потрібно відвідати лікаря. Є небезпека, що втрачаючи час на прикладання капусти, ви потрапите на прийом до хірурга вже з маститом. Також при болю в грудях, не пов’язаного з годуванням грудьми, варто звернутися до мамолога, щоб виключити рак. «Знеболюючи» себе капустою, є ризик втратити час.

При подагричному артриті

Капустяний лист зможе зняти пухлину суглоба, але це, знову ж таки, не знімає необхідності відвідати лікаря.

Вам буде потрібне лікування — спочатку зняти напад, а після — підібрати препарати, що знижують сечову кислоту, — попередили медики. Причому діяти треба саме в такому порядку.

При ударі суглоба або м’яких тканин

Капустяний лист зніме набряк. Але після необхідно відвідати лікаря, щоб переконатися, що це просто забій, а не перелом або розрив зв’язок. Біль і набряк можуть виникати з різних причин.

Однак не варто забувати, що капуста приносить користь здоров’ю не тільки при зовнішньому прикладанні. Найкориснішою вона буде, якщо її вжити за прямим призначенням — в їжу. У Стародавній Греції капусту і зовсім вважали ліками, завдяки високому вмісту вітаміну С, вітаміну А, калію і клітковини. А, наприклад, червонокачанна капуста може служити противірусним засобом, через те, що в ній містяться антоціани-флавоноїди, які надають капусті її незвичайний колір.