ГоловнеСвіт

Моравецький: шляхи Польщі і Угорщини розійшлися

Польський прем’єр Матеуш Моравецький підтвердив, що шляхи Польщі і Угорщини розійшлися через різне ставлення до війни в Україні, повідомляє Dziennik Gazeta Prawna.

Під час п’ятничної зустрічі з фермерами в містечку Кузкі в гміні Ґрембкув (Мазовецьке воєводство) главу уряду запитали, чи підтверджує він слова прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який 23 липня заявив, що війна в Україні струсонула польсько-угорську співпрацю, яка була віссю Вишеградської групи. Орбан також оцінив, що цілі обох країн однакові, але «проблема на боці серця», тому що в той час як угорці розглядають цей конфлікт як війну двох слов’янських народів, поляки «відчувають, що вони також воюють у ньому».

«Я підтверджую слова прем’єр-міністра Орбана про те, що шляхи Польщі та Угорщини розійшлися», — заявив Моравецький.

Глава польського уряду також заявив, що «Польща не бере участі у війні в Україні». «Війну ведуть українці», – підкреслив він. Він також зазначив, що «героїчна боротьба українців підтримується зброєю – переважно американською, а також британською, польською та з багатьох інших місць – практично з усієї Європи, метою якої є допомогти їм захистити свій суверенітет».

Моравецький пояснив, що Польща намагається допомогти Україні «витримати переважний тиск ворога, агресора та жорстокий напад Росії».

«Ми хочемо, щоб Україна вижила і зберегла свою територіальну цілісність, свій суверенітет», — наголосив він. «Я вірю, що це станеться», — сказав глава польського уряду.