ГоловнеЗдоров’я

Вчені довели, що уповільнити старішання організму допомагає зменшення калорійності їжі

Щоб повільніше старішати, потрібно вживати менш калорійну їжу.

Харчування людини впливає не лише на здоров’я, працездатність організму, але й на тривалість її життя. Важливим моментом у даному випадку є наявність калорій у споживаних людиною продуктах. Дослідження, проведене вченими Єльського університету, показало, що вживання низькокалорійної їжі може допомогти продовжити період молодості людського організму, інформує Ukr.Media.

Для проведення дослідження були запрошені 200 добровольців без проблем зі здоров’ям і зайвою вагою. Довільним чином всі учасники були розділені на дві групи. Одна група учасників вела звичний спосіб життя і харчування, а учасникам другої групи давали їжу з більш низьким вмістом калорій (меншим на 14 %). Потім усім учасникам було проведене МРТ-дослідження стану вилочкової залози. Як пояснюють експерти, від здатності вилочкової залози виконувати свої функції залежить стан імунної системи у людини. Найбільш важливим даний фактор є для людей більш похилого віку.

Результати МРТ-дослідження показали поліпшення роботи вилочкової залози майже на 14 % у людей, які вживали у їжу продукти, що містять низьку кількість калорій.

«Наше дослідження показує, що проста зміна у харчуванні — зменшення кількості висококалорійних продуктів — здатне поліпшити стан вилочкової залози. Цей фактор у свою чергу позитивно вплинув на стан імунної системи і обмінних процесів у організмі, сповільнивши тим самим процеси старішання організму», — повідомляє автор дослідження Вішва Діп Діксіт.