ГоловнеЗдоров’я

Названо овоч з більшим вмістом вітаміну С, ніж у цитрусових

Дієтологи стверджують, що такий овоч як перець дуже ситний, містить мало калорій і разом з тим, містить в собі багато вітаміну С. Про це пише Vogue.

Особлива увага привертається червоному перцю. Він багатий на клітковину, кальцій і калій, а кількість вітаміну С у ньому в три-п’ять разів вища, ніж в апельсинах та інших цитрусових.

«Якщо присутність вітаміну С в перці має низку переваг для шкіри та волосся, то високий вміст води та клітковини робить цей «фрукт» (так, бо технічно перець — це фрукт, а не овоч) низькокалорійним, що допомагає контролювати вагу. Не дивно, що багато дієтологів рекомендують включати його у свій раціон тим, хто хоче схуднути», — стверджують експерти.

Як відомо, вітамін С зміцнює імунну систему і має сильну антиоксидантну дію. Тому ефективно бореться з вільними радикалами, які відповідальні за старіння.

«Вітамін С важливий для виробництва колагену, необхідного для здоров’я шкіри та волосся. А жінки, які споживають значну кількість вітаміну С, мають на шкірі значно менше зморшок», — каже експертка з догляду за волоссям Розі Фернандес.

Нагадаємо, експерименти на мишах показали, що вітамін С здатний вбивати ракові клітини з мутаціями й уповільнює ріст пухлин.