Світ

США визначилися із санкціями проти Туреччини — ЗМІ

Вашингтон планує ввести пакет заходів через покупку Анкарою російських комплектів С-400 наприкінці наступного тижня, пише Bloomberg.

США планують оголосити про введення санкцій проти Туреччини у зв’язку з поставками російських ЗРК С-400 наприкінці наступного тижня. Про це повідомило агентство Bloomberg.

За даними співрозмовника видання, Вашингтон має намір дочекатися річниці втіленої у 2016 році спроби держперевороту в Туреччині, щоб «уникнути розпалювання подальших спекуляцій про те, що США несуть відповідальність за повстання «.

Як пише Bloomberg, Білий дім уже визначився з пакетом санкцій проти Анкари. За відомостями джерел, американська адміністрація вибирала з трьох можливих варіантів заходів, які мали різні ступені впливу.

Який саме пакет обмежень, зрештою, вирішила прийняти влада США, співрозмовники не уточнили, помітивши, однак, що всі санкції були розроблені в рамках закону CAATSA (Про протидію противникам Америки через санкції).

Нагадаємо, 12 липня Росія почала поставки ЗРК С-400 в Туреччину. Контракт між країнами був укладений у 2017 році. Його сума становить 2,5 мільярди доларів, з яких частину Анкара оплатить сама, а частину — за рахунок російського кредиту.

США виступають проти покупки Туреччиною російських систем. На думку влади країни, вони становлять загрозу американській безпеці.

Вашингтон вимагав від Анкари відмовитися від покупки російських ЗРК і придбати натомість комплекси Patriot.

При цьому США пригрозили призупинити або скасувати продаж Туреччині винищувачів F-35.