Світ

У США мають намір виключити Судан зі списку країн-спонсорів тероризму

Глава Білого дому Дональд Трамп заявив про намір виключити Судан зі списку країн, які спонсорують тероризм, після виплати багатомільйонних компенсацій жертвам екстремізму та їхнім сім’ям. Про це американський президент написав у Twitter.

«Новий уряд Судану, який домагається великого прогресу, погодився виплатити 335 мільйонів доларів жертвам тероризму та їхнім сім’ям в США. Коли це буде зроблено, я виключу Судан зі списку країн-спонсорів тероризму», — зазначено в повідомленні.

На таке рішення американського лідера відреагував прем’єр-міністр Судану Абдалла Хамдук.

«Дякую президенту Трампу за його намір припинити дію санкцій стосовно Судану як країни-спонсора тероризму, вони багато чого коштували Судану і завдали великої шкоди», -написав у соцмережі суданський лідер.

Як відомо, Вашингтон звинувачував колишню владу Судану в пособництві тероризму. В американському переліку країн-спонсорів терористів на сьогоднішній день є Іран, КНДР і Сирія.

Раніше тимчасовий уряд Судану і кілька повстанських угруповань підписали мирну угоду про припинення війни. Гарантами договору виступили представники Чаду, Катару, Єгипту, Африканського союзу, ЄС і ООН.