Економіка

МВФ: фінансова система США виглядає все більш вразливою

Міжнародний валютний фонд попередив США про те, що ескалація торгових спорів або різкий спад на фінансових ринках може створити суттєві ризики для американської економіки, передає Reuters.

МВФ зазначив, що фінансова система США виглядає все більш вразливою, і фінансові умови можуть посилитися, оскільки інвестори більше турбуються про торгових суперечках Америки. «Це той ризик, який нас найбільше хвилює в економіці США», — заявив на прес-конференції глава місії МВФ в США Найджел Чок.

У своєму звіті МВФ піддав критиці зусилля адміністрації Трампа з перегляду глобальних торговельних відносин шляхом підвищення тарифів, підкресливши, що особливо важливо дозволити торговий спір із Китаєм, який становить загрозу для світової економіки.

«Підвищення мит на імпорт та інші кроки, що вживаються Адміністрацією, підривають глобальну торговельну систему», — йдеться у звіті МВФ.

МВФ також заявив, що фінансові регулятори США зробили недостатньо, щоб протистояти зростаючій уразливості у фінансовій системі. МВФ вважає, що це може посилити фінансову кризу в економіці США.