Аналітика

Політолог розповів, коли час почне працювати на Вірменію

Авигдор Эскин«Успіхи у внутрішній політиці дозволяють Ніколу Пашіняну зміцнитися і в зовнішніх відносинах», — пише ізраїльський письменник і політолог, Авігдор Ескін в статті для «Аравот».

«Очевидна багатовекторність вірменських устремлінь вимагає осмислення: слід знайти необхідний баланс у відносинах з різними країнами і зміцнити свої позиції на Кавказі.

Час почне працювати на Вірменію, як тільки натхнений настрій надолужити згаяне охопить всі чиновницьке співтовариство разом з провідними бізнесменами. Хочеться побажати Пашіняну і Вірменії, щоб успішний і натхненний перший рік при владі був би поштовхом прискореного розвитку. Щоб вірменська діаспора, побачивши це, почала б свій шлях додому. Для втілення в життя мрії про незалежність і процвітання ».

Звертаючись до теми взаємовідносин з США, експерт відзначає, що в минулі роки всі лобістські зусилля прикладалися до визнання Конгресом шляхом голосування геноциду 1915 року. «Можливо, настав час для активного просування вірменських державних інтересів сьогоднішнього дня по відношенню до адміністрації Трампа.

Виявлення спільних інтересів з США і розширення співпраці з американською адміністрацією сьогодні — ось негайна мета вірменської політики», пише автор.